Monday, April 26, 2010

JanGan Lupa DiRi…

Aku dilahirkan dalam keluarga yang cukup susah. My dad dlu kerja di kem jak, klu orang tawau punya sleng la..hehe. kerja kem ni cukup susah, cukup2 makan la katakan. Awl pagi lagi kluar umah pg cari rezeki. Balik senja..penatnya la ba 2…My mem pula pun hidup ladi susah. Kecil2 lagi sudah kehilangan ayah. So my grandma la yang setengah mati kasi besar my mem n her siblings. Mengikut cerita mem, masa umur dia 7 ka 8 tahun suda diajar bekerja. Awl2 pagi lagi kluar umah ikut grandma pegi tombak koko. Al-maklum la Tawau dulu kan betimbun ngn kebun2 koko jak.itu jak la mata pencarian dorg, sedih bila dgr kadang2 makan nasi ngn air ngn gula jak..camana mo telan 2 ar??
Sekarang, hidup kami sekeluarga bole dikatakan ok la jugak..cukup2 makan suda..susah payah parents ku akhirnya berhasil jugak..Terima Kasih byk2 la untuk semua ibu bapa yang cukup bersusah payah untuk kehidupan mereka dan anak2 dan cucu cicit tendang tebalik mereka..hehehe..jasa mu sentiasa di kenang. Klu mo balas pun xtau la tebalas ka x even guna emas permata..rasa nya x dapat kn??Renung2kn la….



1 comment:

Misliana Shafie said...

You are my heart, you are my soul.. Thanks for giving me life, give me love, give me comfort.. Walaupun kekadang rasa x besh sbb kita 2 org jak sm2 susah dgn dorng, adik2 yg lain x, but we just hope that talian persaudaraan kita akan tetap utuh sampai bila2.. AMIN..